perjantai 5. tammikuuta 2018

HEI VUOSI, MITEN OIS?

En tehnyt uudelle vuodelle lupauksia. Niistä tulee usein sellai pakkopulla johon into murenee alta viikossa. Mutta tein kyllä useamman toiveen ja ajattelin, että jos kirjoittelisin niitä tänne ylös, niin vuoden lopussa olisi hauska tehdä katsaus, mitkä toiveet toteutui ja mitkä jäi matka varrelle.

Jotkut teistä tietää mun intohimon listoihin, ja niin tämäkin asia toteutetaan nyt listana:

1.Treffejä!
Oltiin Jarkon kanssa treffeillä viime vuonna todistetusti kaksi kertaa. Kolmansia ei kai kukaan (muu kun näin epätoivoiset ihmiset) laske treffeiksi: vietiin pojat mummilaan, että päästään kyntämään lukuisten kanssaihmisten kera jonkin pyhäpäivän aattona Prisman käytäviä tatti otassa (edit: mutsi laitto viestiä, että toi ”kyntämään” on ehkä hieman hilpeyttä herättävä sanavalinta. Tarjoutu kumminkin ottamaan pojat hoitoon että päästään ”Prismaan” ) - mutta ilman lapsia! No tästä on nyt helppo petrata, treffejä luvassa siis.

2. Bye bye yötyö
Menneen vuoden päällä on leijunut salakavala utuisa univerho - kiitos yötöiden. Tämähän ei olis ongelma eikä mikään, olen itseasiassa yöllä oikeen hyvässä duunivireessä, mutta aamulla kaksi termiittiä tarvis seurakseen levänneen äidin, eikä univelkasta väsyrättiä. Tähän on tulossa kyllä ihan selkeä muutos kun Otso ensi viikolla aloittaa päiväkodissa puolikasta viikkoa. Sen ansiosta saan tehdä 20 tuntia töitä ihan normaalisti päivällä ja loput illalla kun Jarkko on kotona, mutta AH EI YÖLLÄ ainakaan harvase viikko.  Sitten kun osais vielä pitää työmäärät aisoissa kieltäytymällä tai buukkaamalla duunit tuonnemmas. Se on mun työssäni hitokseen vaikeeta, koska iso osa töistä on niin kiinnostavia, että ne on pakko saada!

3.Ystävä sä Annasen
Edellisen kohdan mahdollistamana toivon tapaavani myös enemmän ystäviä. Kun kaikkia iltoja ei tarvi duunata, lähtisin riemusta kiljuen vaikka hikilenkille tai kippistää yhdet sirpat hyvässä aikuisessa seurassa. Ajatus, että ehtis näkee kamuja myös ilman tota pikku katrastani kuulostaa houkuttelevammalta mitä kehtaan itelle edes myöntää (no joko saa alkaa valitsee vaatteita ja merkata kalenteriin?).

4. Reissua pukkaa!
Harras toive ois päästä vihdoin koko perheen voimin Ruotsiin Junibackeniin. Tästä
puhuttiin jo viime kesänä, mutta ei vissiin ollu tähdet kohdillaan. Sanoin Jarkolle että yhtään kalareissua ei buukkaa kesälle, ennen kun tää reissu on varattuna - varma tapa saada äijä suunnittelemaan perhereissua oikeen järisyttävällä innolla! Ollaan myös koko viime vuosi puhuttu että mennään Flamingoon (kylpylään). Tänä keväänä mennään. Päätin just. Piste.

5. Lomalla viimeinkin...
Viime vuonna onnistuin buukkaamaan itelleni niin käsittämättömän hirveen kiireen, että siitä suosta tässä selvitään yhä. Jouluna lomailin kokonaan tasan aaton. Tänä vuonna mulla on haaveissani viikon mittaiset talvi,- kesä,- ja joululoma. Vapaapäiviäkin ois kiva saada useempi kuukauteen. Kuulostaa optimistiselta, kun miettii tätä haipakkaa nyt, mutta aina saa toivoa ja koittaa järkkää.

6. Mielihyvistelyä
Kyllä, mielihyvää tänne kiitos! Sitä syntyy kiireettömistä hetkistä ipanoitten ja Jarkon kanssa, inspiroivista työprojekteista (tälläsiä on työn alla nytkin), liikunnasta ja muusta itsestä huolehtimisesta, ajasta läheisten kanssa, hyvästä ruuasta ja pienistä speliaalijutuista. Eikä vähiten metsälenkiltä Aslan kera, kasvimaalta rikkisten keskeltä, painomusteen tuoksuisesta kirjasta, jonka olen juuri kuvittanut... oi tulipa hyvä mieli kun tietää, että tätäkin kaikkea tuo vuosi tullessaan, jee!

7. Haasteita
Vaikka iso osa listastani liittyy vapaa-aikaan, niin tottakai innokkaana ammatinharjoittajana toivon myös että pääsen haastamaan itseäni ammatillisesti myös tänä vuonna. Se on koko duunin suola ja sokeri. Oispa ihana tehdä joku joulukalenteri tai muu. Haluan myös oppia jotain ihan uutta.

Kuvanmukaiseksi tästä tuli nyt kohtuu tekstipainotteinen postaus, mutta mulla on ollut ihan liian pitkä kirjoittamistauko, niin se purkautuu nyt tälleen tursahtaen hehe.

Loppuun kumminkin myös kuva.

♥ Anna




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti